«

»

Mar 26

Tlač Článok

Aj vy môžte pomôcť rozvoju dobrovoľného hasičstva

Uvedomujúc si humánny odkaz dobrovoľného hasičstva a požiarnictva na Slovensku, nadväzujúc na plody obetavosti svojich zakladateľských generácií, vychádzajúc z ich osvedčených tradícií nadstraníckosti, demokracie, rasovej, národnostnej i náboženskej znášanlivosti a úsilia o všeobecné povznesenie človeka, vedení láskou k blížnemu, svornosťou a bratstvom sme členmi humánnej organizácie – Dobrovoľnej požiarnej ochrany, ktorá v nadväznosti na tieto tradície je pripravená poskytnúť dobrovoľnú pomoc širokej verejnosti i každému jednotlivcovi najmä v nešťastí, núdzi a ohrození života, zdravia a majetku pred požiarmi a živelnými pohromami.

Hlavným cieľom DHZ je budovať, organizovať a zdokonaľovať dobrovoľné hasičstvo v duchu platných stanov a právnych noriem z oblasti ochrany pred požiarmi.

Občianske združenie Dobrovoľný hasičský zbor Pitelová, bolo založené práve s cieľom rešpektovať poslanie dobrovoľného hasičstva, ako aj s cieľom poskytovať dobrovoľnú pomoc v núdzi širokej verejnosti ako aj jednotlivcovi najmä v nešťastí, pri ohrození života, zdravia a majetku živelnými pohromami.

Poukázaním 2% dane môžete aj vy poskytnúť pomoc nášmu občianskemu združeniu pri napĺňaní nášho poslania, nakoľko poukázaním 2% dane môžete pomôcť neziskovým organizáciám, ktoré môžu použiť financie z 2% na účel, ktorý majú uvedený ako predmet činnosti a súčasne je uvedený v Zákone o dani z príjmov.

Poukázané 2 percentá, ktoré týmto darujete občianskemu združeniu DHZ Pitelová, nie sú sumou navyše, ale časťou povinného odvodu dane. Ich poukázaním sami rozhodnete o účele ich použitia a podporíte našu humánnu činnosť pri práci s našou mládežou.

 

Ing. Ján Chalmovský, PhD.

štatutárny zástupca DHZ Pitelová
Postup krokov pre poukázanie 2% dane
 

Trvalý odkaz na tento článok: http://www.dhzpitelova.6f.sk/2014/03/26/aj-vy-mozte-pomoct-rozvoju-dobrovolneho-hasicstva/